Legering

0 Comments

legering

legering - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda. En legering är en fast blandning av två eller flera metalliska delar (men i vissa fall icke-metaller också kan införlivas). I allmänhet är legeringar används för att öka styrka, korrosionsbeständighet eller en särskild aspekt av en oädel metall. Några av de vanligaste typerna av legeringar omfattar sådana som härrör från järn. Begreppen legering och metall används ofta tillsammans med hänvisning till en "legering metal", men separat de båda begreppen innebär en tydlig skillnad mellan två ämnen.

Video Legering

naturfagsoppgave våren 2014 legeringer legering legering Legering är en blandning av olika metaller, som smälts samman till en enhetlig massa. Ibland kan ämnen som inte är metaller ingå i en legering. Legeringar får andra egenskaper än de metaller som ingår i legeringen. En legering kan betraktas som en fast lösning. I en legering ligger atomerna från de olika metallerna. Begreppen legering och metall används ofta tillsammans med hänvisning till en "legering metal", men separat de båda begreppen innebär en tydlig skillnad mellan två ämnen. En legering är en fast blandning av två eller flera metalliska delar (men i vissa fall icke-metaller också kan införlivas). I allmänhet är legeringar används för att öka styrka, korrosionsbeständighet eller en särskild aspekt av en oädel metall. Några av de vanligaste typerna av legeringar omfattar sådana som härrör från järn.

Legering - Kimmy Schmidt

Lista över legeringar och Legering · Se mer ». Lichtenbergs metall är en lättsmält legering, som utexperimenterats av den tyske fysikern Georg Christoph Lichtenberg på talet. I lådan har jordens magnetfält reducerats cirka gånger. Visa fler meningar Not: Rostfritt stål, som vanligtvis används i vitvaror hårdvara, även lite av antingen krom eller nickel för att producera sin särskiljningsförmåga glans. Betydelse legering av metallerna är ett primärt sätt att ändra egenskaperna hos ren metalliska element. Lista över legeringar och Astroloy · Se mer ». Lichtenbergs metall är en lättsmält legering, som utexperimenterats av den tyske fysikern Georg Christoph Lichtenberg på talet. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Lista över legeringar och Blybrons · Se mer ». Lista över legeringar och Lichtenbergs metall · Se mer ».

Categories: kvällsposten nyheter

0 Replies to “Legering”