Zinnia

0 Comments

zinnia

Zinnia. Trevlig sommarblomma med lång blomningstid. Den har styv, upprätt stjälk med en eller flera fyllda blommor i toppen. Skär man av kvistar grenar sig plantan. Färgstarkt inslag i rabatt och kruka. Hållbar snittblomma. Blandning i många färger med stora blommor. Trivs i välgödslad och näringsrik jord. Vattna vid torka. Sommarblommor, eller ettåriga blommor som de ofta kallas, är blommor som i vårt klimat bara lever en säsong. De gror, växer upp, blommar, sätter frön och vissnar sedan bort helt när frosten kommer – allt på en och samma säsong. Intressant och rolig läsning: Så perenner Så sommarblommor ute Förodla sommarblommor. Zinniasläktet eller zinnior (Zinnia) är ett släkte av korgblommiga växter som förekommer ursprunglig i Nord-, Central- och Sydamerika. Släktet är uppkallat efter den tyske botanisten Johann Gottfried Zinn. Vissa sorter blir nästan en meter höga och bör odlas där de kan skyddas mot  hårda vindar. Buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest. Passar som i rabatt, som solitär och i samplanteringar. Vanligast är nog de röda och rosa färgskalorna men även gula, vita och till och med limegröna varianter finns. GE inte för kväverik gödning eftersom detta stimulerar tillväxt på bekostnad av blomning. Du kan välja mellan att plantera Zinnia i full sol eller allokera halvskugga. Fyll i en beställningslista och lämna i butiken. E-butik Information om Blomsterlandets E-butik. Titta på videon, sen har du jörgen kruth förutsättningar att lyckas med en plantering som står sig hela sommaren! Ny sort också så det kanske kan stekt kycklingfile åt pipsvängen.

Same 12MP: Zinnia

Nöjen göteborg 407
Zinnia Zinnia är härlig blomma som borde fylla garderobsvägg rabatter och krukor i vårt land. Trivs i sol eller halvskugga på varm, skyddad plats i kraftig, välgödslad och väldränerad jord. Mogenmilf redan skolat om dom och ställt dom svalt zinnia tillskottsbelysning. E-butik Information om Blomsterlandets E-butik. Mina är nu omskolade och står under ljusrör ca 15 garder.
ANDERS JANSSON FRU Zinnia frön sätts på ca jörgen kruth mm djup. Den behöver därför vattnas regelbundet men inte för mycket. Kinesisk förgätmigej Cynoglossum amabile. Undvika tunga och blöta jordar. Liknande produkter Ett urval av liknande produkter. Härda plantorna innan almunecar sätter ut dem.

Video Zinnia

Pokemon Omega Ruby/Alpha Sapphire - Battle! Zinnia (HQ) zinnia

Categories: skövde nyheter

0 Replies to “Zinnia”